Hoe werkt Woonmaatjes?

Wat kan Woonmaatjes voor jou betekenen.

Hoe werkt Woonmaatjes?

Op welke manieren helpen ouderen en jongeren elkaar?
Woonmaatjes bemiddelt tussen woonruimte en woondiensten. Studenten, werkforensen en starters die een kamer of woonruimte zoeken, kunnen deze huren van ouderen met een eigen woning – die woonruimte over hebben. Voor de woonruimte betalen zij een eerlijke huur of kunnen hiervoor indien gewenst deels woondiensten aanbieden. Deze diensten kunnen dus de huurprijs deels verminderen. Alle administratieve zaken, huurwaardering en regels die hierbij komen kijken, neemt Woonmaatjes graag op zich.

Hoe kan ik aangeven dat ik op zoek ben naar een kamer of woonruimte?
Simpel: een vraagformulier woonruimte aan te maken. Hierbij kun je je profiel invullen: persoonsgegevens, voorkeuren, waarnaar je op zoek bent en wat je de verhuurder kunt aanbieden. Hoe completer je het profiel invult, hoe sneller Woonmaatjes met een goed aanbod kan komen.

Hoe kan ik aangeven dat ik woonruimte te huur heb?
Door een aanbodformulier Woonruimte aan te maken (of gewoon te mailen of bellen). Hiermee kunt u een profiel invullen met persoonsgegevens, wat u te bieden hebt en andere kenmerken die voor de mogelijke huurder interessant zijn. Denk aan vierkante meters, locatie en de kennis of interesse die u wilt delen of de woondiensten waarnaar u op zoek bent.

Is registratie bij Woonmaatjes gratis?
Ja, registratie (een account aanmaken) is gratis. Als het profiel is ingevuld, is het mogelijk om op verschillende manieren te zoeken naar interessante aanbiedingen die passen bij je profiel. Is er interesse? Dan kan Woonmaatjes een huisbezoek met u plannen, een kennismakingsgesprek regelen en indien gepast uiteindelijk een match maken. Pas als er een match is tussen huurder en verhuurder betaal je Woonmaatjes een vergoeding. Voor aanvullend beheer of advies op maat over woningadvies of woonaanpassing  hanteert Woonmaatjes een vooraf met u overeengekomen tarief.

Meer weten hierover? Bel of mail gerust met Woonmaatjes.

223

Woonmaatjes zijn al door ons geholpen

En we blijven matchen, want het is nodig. Wilt u woonruimte aanbieden of heeft u behoefte aan woonadvies, gezelschap of hulp in/rondom het huis. Help uzelf en ’n ander! Met Woonmaatje is een passende match zo geregeld!