Woonmaatje worden

Help een ander en versterk elkaar.

Woonmaatje worden

Voor wie woonruimte over heeft of zoekt

Het lijkt zo simpel: de één heeft ruimte over en de ander is ernaar op zoek, dus deel je het met elkaar. Helaas werkt de praktijk anders, vooral vanwege het vele gedoe en regelwerk. Woonmaatje worden is hier de oplossing voor.

Ben je iemand met een hulpvraag in of rondom het huis en heb je ruimte in huis over? Ben je een student, starter of herintreder die naarstig op zoek is naar woonruimte? Woonmaatjes brengt vraag en aanbod samen, bemiddelt en neemt al het regelwerk op zich.

Voorbeelden en voordelen

Vaak zonder te beseffen, kunnen we elkaar enorm helpen met de middelen die we al hebben. In de vorm van woonruimte of gewoon hulp voor een ander. De voorbeelden en voordelen van een woonmaatje (zijn of zoeken):

  • Een woning delen, voor hulpbehoevende alleenstaanden fijn om zo niet meer alleen te hoeven wonen. Er is aandacht: tijd voor elkaar, het dagelijkse praatje en sociaal contact. En omdat er een woonmaatje is, kunnen eventuele mantelzorgers en andere hulp ontlast worden.
  • Ruilen voor win-win. Een woning delen in ruil voor hulp in en rond het huis. Zoals het huishouden, tuinonderhoud, meegaan naar afspraken of hulp bij de administratie.
  • Iemand helpen met re-integratie (bijvoorbeeld remigratie). Als woonmaatje kun je ook taalmaatje zijn of een herintreder helpen met administratie en andere zaken.
  • Tijdelijke woonondersteuning vanwege crisis. Denk aan een ziekenhuisopname en/of de periode van revalidatie erna. Uiteraard gebeurt dit uitsluitend in nauw overleg met mantelzorg, huisarts en andere hulpverleners.

Woonmaatjes regelt het: van bemiddeling tot beheer

Het lijkt niet alleen heel simpel, het is het ook. Woonmaatje worden is heel eenvoudig. Is er een geschikte match? Dan regelt Woonmaatjes alle bemiddeling en beheer, van administratie tot eventueel overleg met mantelzorg en andere partijen.

Meer weten?

Er is een handige lijst met veelgestelde vragen. Ideaal als je meer wilt weten over woonmaatje worden of samenwerken met Woonmaatjes.

223

Woonmaatjes zijn al door ons geholpen

En we blijven matchen, want het is nodig. Wilt u woonruimte aanbieden of heeft u behoefte aan woonadvies, gezelschap of hulp in/rondom het huis. Help uzelf en ’n ander! Met Woonmaatje is een passende match zo geregeld!