Tijdslijn en referenties

2023 – nu

Actuele bemiddeling Woonmaatjes o.a. in Amsterdam: Hospita verhuur bij dame van hoog senioren leeftijd die graag nog zo veel als mogelijk zelf wil blijven doen. Het woonmaatje ondersteund ongeveer 4 uren per week met ICT, spullen van hoge planken pakken en wat ondersteuning met boodschap en was. Verder is er gezelschap, n etentje en gezellig praatje. 
Het eerste woonmaatje heeft inmiddels een eigen studio gevonden. Een nieuw passend en gecheckt woonmaatjes was binnen de opzegtermijn aanwezig. 

Referentie van een woonmaatje:

Ik heb met veel plezier bij mijn hospita in huis gewoond en ik wil ook u daarvoor hartelijk bedanken. Het is vanzelfsprekend dat mijn hospita komende maand nog gewoon op mijn hulp kunt rekenen! 

2022

Twee woonmaatjes via Hospitaverhuur bij een jonge expat verrichten op basis van gecompenseerde huurprijs schoonmaak en tuinwerkzaamheden en koken/eten samen met verhuurder Vegan.  

Referentie van een verhuurder

Petra is een hele fijne dame die goed luistert naar je wensen, hierop een passend voorstel geeft, en ook tijdens de bemiddeling een fijne sparringpartner is. Zelfs in een lastig geschil met de huurders heeft ze me voorzien van goede raad. Als je een bemiddelaar zoekt, die je ondersteunt in allerlei nieuwe en onbekende vraagstukken, dan is Petra de deskundige vakvrouw die je graag aan je zijde wilt. 

2019 – 2020

Utrecht ‘beter thuis’: onderzoek naar bereidheid Hospitaverhuur bij zelfstandig eigen woningbezit in Tuindorp: presentatie in Pauluskerk en gesprekken met belangstellenden en Gemeente Utrecht. Conclusie: Gezonde senioren zien het delen van woonruimte vooral als een inbreuk op privacy en zien teveel hik ups zoals de voorwaarden hypotheekverstrekker of instanties zoals AOW. De gemeente wil gezien het woonruimte tekort wel kijken naar mogelijkheden en wacht nog op positionering nieuwe kwartiermanager. 

2016 -2018

Woonmaatjes op de Vijverhof: Leegloop Kwakkenbergflat 2 waar hoog bejaarde senioren woonachtig zijn wordt ingevuld met Woonmaatjes van verschillende leeftijd. De inbreng van de Woonmaatjes zorgt voor een betere leefbaarheid door het geven van aandacht en gesprek, ondersteunen bij kleine klusjes in en om de woning, ondersteuning aan restaurant (project Babylon), EHBO en begeleiding naar en van ziekenhuis of arts.

Woonmaatjes bij zorgproject ‘Onder de Bomen’, 12 woonmaatjes wonen samen in een pand bij jongeren met een ondersteuningsvraag en bieden ondersteuning zoals sociaal contact en activiteiten, administratie, koken en verrichten burendiensten aan op aanvraag van contactpersonen demente bejaarden in Eikenhorst. 

2015

Opstart Woonmaatjes, marketing met website, ansichtkaarten en flyers en persberichten.

223

Woonmaatjes zijn al door ons geholpen

En we blijven matchen, want het is nodig. Wilt u woonruimte aanbieden of heeft u behoefte aan woonadvies, gezelschap of hulp in/rondom het huis. Help uzelf en ’n ander! Met Woonmaatje is een passende match zo geregeld!