Over Woonmaatjes

Hulp voor zelfredzame en leefbare wijken.

Over Woonmaatjes

Het wat, waarom en wie achter Woonmaatjes

Woonmaatjes is een visie en een middel in één: het is een reactie en doelbewuste actie op de realiteit van vandaag. De oververhitte woningmarkt, onbenutte woonruimten en de vraag naar woonondersteuning m.n. bij alleenwonende ouderen

Advies, onderzoek, bemiddeling

Woonmaatjes helpt woningeigenaars of zelfstandig wonenden ouderen aan een passend woonadvies. Met professionele bemiddeling tussen woningzoekenden en mensen die woonruimte over hebben. Maar ook als er meer nodig is bijvoorbeeld een woningwaarde of erkende taxatie van de woning. Zo wil Woonmaatjes een complete, betrouwbare en bereikbare partner zijn voor u maar ook voor de (semi-)overheid, gemeenten, woningcorporaties én voor mensen in de wijk die bijvoorbeeld samen willen gaan wonen.

Lees meer over Woonmaatjes in de gratis brochure >>

Waarom Woonmaatjes?

Om zes redenen:

  1. De woningmarkt is en blijft voorlopig broos. Ouderen en jongere generaties krijgen niet de kans op een passende woonruimte, laat staan een hypotheek.
  2. Door de invoering van het leenstelsel en het oplopen van schulden wordt studeren en zelfstandig wonen er voor jongeren niet makkelijker op.
  3. Het aantal alleenstaande ouderen 65+ met een eigen woning stijgt enorm. De teller staat anno 2020 op zo’n 64%. In de sociale huursector is ruim 72% 65+.
  4. De groei van het aantal ouderen met een vraag naar passende kleine woning of aanpassing van de huidige woning blijft tot 2040 doorgroeien.
  5. Bezuinigingen maken de WMO, woningaanpassing en thuishulp voor veel ouderen onbetaalbaar. Ook is er een groot tekort aan personeel. Meer geld lijkt voorlopig niet in kabinetsplannen hiervoor gereserveerd.
  6. Meer dan 70% van het eigen woningbezit van ouderen is gedateerd, niet aangepast op de leeftijd van de bewoner (lees: onveilig) en niet verduurzaamd. Woonpreventie en verkoopbaarheid is een groot probleem van vandaag en morgen!

S-HUIS is met Woonmaatjes en als verhuurmakelaar, register taxateur en MRE vastgoeddeskundige en professionele schakel tussen de mensen die hier direct de nadelen van ondervinden: zelfstandig wonenden (alleenstaande) ouderen, studenten, starters, werkforensen, mantelzorgers en onze jongeren.

Het gezicht achter Woonmaatjes

Petra Eshuis is de bedenker van Woonmaatjes. Al ruim 35 jaar werkzaam op het snijvlak van wonen en wonen met zorg en welzijn voor ouderen. Als master en manager in Vastgoed, Ontwikkeling en Dienstverlening maar ook als makelaar Wonen en Maatschappelijk heeft zij enorm veel kennis en ervaring in huis. Maar ook een onuitputtelijke drang om de behoefte van ouderen aan passende en veilige woonruimte te verbinden aan realistische en mogelijke woon- en wederdienst oplossingen.

Woonmaatjes is hier de belichaming van, samen met partners in onderzoek, advies en uitvoering.

Lees meer over Woonmaatjes en Petra Eshuis in de brochure >>

Meer weten?

Er is een handige lijst met veelgestelde vragen. Ideaal als je meer wilt weten over woonmaatje worden of samenwerken met Woonmaatjes.

Petra Eshuis

"Als adviseur help ik graag bij het vinden van een woonmaatje of het geven van passend woonadvies."

Petra Eshuis
223

Woonmaatjes zijn al door ons geholpen

En we blijven matchen, want het is nodig. Wilt u woonruimte aanbieden of heeft u behoefte aan woonadvies, gezelschap of hulp in/rondom het huis. Help uzelf en ’n ander! Met Woonmaatje is een passende match zo geregeld!