Over Woonmaatjes

Hulp voor zelfredzame en leefbare wijken.

Over Woonmaatjes

Het wat, waarom en wie achter Woonmaatjes

Woonmaatjes is een visie en een middel in één: het is een reactie op een realiteit vol uitdaging. Nooit eerder kenden we zoveel welzijn en welvaart. Tegelijkertijd was er nooit eerder zoveel vraag naar woonruimte en ondersteuning (aan huis).

Advies, onderzoek, bemiddeling

Woonmaatjes helpt: met buurt- en wijkonderzoek, gedegen advies, en bemiddeling tussen woningzoekenden en mensen die woonruimte over hebben. Zo is Woonmaatjes een partner voor (semi-)overheid, zorg en welzijn, bedrijven, én voor mensen in de wijk.

Lees meer over Woonmaatjes in de gratis brochure >>

Waarom Woonmaatjes?

Om vier redenen:

    1. De woningmarkt is herstellende, maar broos. Starters en herintreders krijgen niet de kans op een redelijke woonruimte, laat staan een hypotheek.
    2. Door de invoering van het leenstelsel wordt studeren en zelfstandig wonen er voor studenten niet makkelijker op.
    3. Het aantal alleenstaande ouderen met een eigen woning stijgt enorm. Tel de zogeheten ‘babyboomers’ erbij op en de het totaal groeit met ruim 50%: van 3 miljoen naar 4,6 miljoen in 2040.
    4. Bezuinigingen maken thuishulp of woningaanpassing voor veel ouderen onbetaalbaar. Meer geld lijkt ook voorlopig niet in kabinetsplannen hiervoor gereserveerd.

Woonmaatjes is de schakel tussen de bevolkingsgroepen die hier direct de pijn van ondervinden: (hulpbehoevende) alleenstaande ouderen, studenten, starters en herintreders.

Het gezicht achter Woonmaatjes

Petra Eshuis is de bedenker van Woonmaatjes. Al ruim 35 jaar werkzaam op het snijvlak van wonen en zorg, vooral als manager real estate. Hierdoor heeft Petra enorm veel kennis en ervaring in huis, maar bovenal een onuitputtelijke drang om de behoefte aan zorg en woonruimte aan elkaar te verbinden. Via praktische, laagdrempelige woon-dienstoplossingen.

Woonmaatjes is hier de belichaming van, samen met partners in onderzoek, advies en uitvoering.

Lees meer over Woonmaatjes en Petra Eshuis in de brochure >>

Meer weten?

Er is een handige lijst met veelgestelde vragen. Ideaal als je meer wilt weten over woonmaatje worden of samenwerken met Woonmaatjes.

Petra Eshuis

"Als adviseur help ik graag bij het vinden van een woonmaatje of het geven van passend woonadvies."

Petra Eshuis
185

Woonmaatjes zijn al door ons geholpen

En we blijven matchen, want het is nodig. Op zoek naar hulp in/rondom het huis of naar een woonruimte? Woonmaatje worden is zo geregeld!