Mevrouw Cornelissen en Paul

Woonmaatjes die graag hun ervaringen met jou delen.

Mevrouw Cornelissen en Paul

Mevrouw Cornelissen woont in Wageningen in een riante woning met grote tuin. Ze heeft hier jarenlang samen met haar man Huib en zoon Pim fijn gewoond. In 2013 is haar man Huib overleden. Sinds haar zoon Pim naar Australië is verhuist woont ze alleen. Naast gevoelens van eenzaamheid is mevrouw Cornelissen niet in staat om in haar eentje huis en tuin voldoende te onderhouden. Hulp via de WMO is voor haar niet mogelijk omdat ze geen indicatie heeft. Mevrouw Cornelissen wordt hierdoor beperkt in haar wooncomfort.

Na het lezen van de folder van Woonmaatjes heeft zij direct een besluit genomen en een persoonlijk account aangemaakt, een etage van haar woning aangeboden en gevraagd naar hulp in tuin, kleine klussen in en om de woning, computergebruik vooral skype en soms ook gezellig samen eten.

Een schot in de roos voor Paul, student aan de Wageningen Universiteit en op zoek naar betaalbare woonruimte. Met zijn groene vingers is de tuin een welkome uitdaging en handig is hij ook. De kennismaking, onderhandeling over huurprijs, vergoeding voor woondiensten en het contract werd begeleid door Woonmaatjes. Uiteindelijk waren de kosten voor de mooie etage hoger dan Paul voor ogen had voor een of twee kamers. Maar door het verrichten van de woondiensten bleef er voor Paul nog maar een kleine betalingsverplichting over.

Mevrouw Cornelissen houdt er ook nog wat kleine inkomsten aan over maar is vooral blij met de hulp en het contact van een nieuwe huisgenoot. Paul verricht inmiddels als freelancer onderhoud aan tuinen in de buurt van zijn nieuwe woonadres. En woonmaatjes zorgt dat hij voldoende werkadressen heeft. Mevrouw Cornelissen heeft aan Woonmaatjes gevraagd het verhuurbeheer te blijven verzorgen.

223

Matches gerealiseerd door Woonmaatjes

En we blijven matchen, want het is nodig. Wilt u woonruimte aanbieden of heeft u behoefte aan woonadvies, gezelschap of hulp in/rondom het huis. Help uzelf en ’n ander! Met Woonmaatje is een passende match zo geregeld!