Veelgestelde vragen ouderen

Op alle vragen gewoon een duidelijk antwoord.

Veelgestelde vragen ouderen

Welke dienstverlening biedt Woonmaatjes voor mij?
Woonmaatjes bemiddelt in woonruimte en woondiensten. Ouderen kunnen woonruimte aan studenten en starters aanbieden, (indien wenselijk) in ruil voor allerlei soorten woondiensten. Onze bemiddeling is in alle gevallen maatwerk én snel geregeld.

Welke soort huisvesting kan ik aanbieden?
Kamer(s), studio, zelfstandige etage met eigen keuken en sanitair, een (deel van) woning: noem het maar op. Woonmaatjes geeft advies over de haalbaarheid, huurprijs en het beheer. Daarbij letten we vanzelfsprekend zoveel mogelijk op uw financiële voordeel.

Om welke woondiensten kan ik vragen?
Er is van alles mogelijk, zoals:

  • hulp in en rondom huis: huishouding, was en linnen, boodschappen, maaltijdbereiding, klusjes aan de woning of hulp in de tuin;
  • administratieve ondersteuning, computergebruik of gebruik van woontechnologie;
  • vergezellen of (reis)begeleiding naar bijvoorbeeld de huis- of tandarts, sport of een cultureel uitje, of gewoon voor een beetje gezelschap;
  • of een andere woondienst die u goed kunt gebruiken. Woonmaatjes hoort het graag!

Kan ik als verhuurder ook om zorgdiensten vragen?
Nee, wij bemiddelen niet in zorgdiensten. Woonmaatjes bemiddelt in woonruimten, woondiensten, woningaanpassing en vragen die daarbij komen kijken.

Kan ik ook advies krijgen over woningaanpassing of andere bouwkundige aanpassingen?
Ja, dat kan zeker. Woonmaatjes geeft advies als u vragen heeft over woningaanpassing, fysieke aanpassingen vanwege gezondheidsklachten of gewoon voor uw woongenot. Wij letten hierbij ook op eventueel recht op WMO-vergoeding en we kijken naar de beste prijs-kwaliteitverhouding voor uw situatie.

Waar moet ik belastingtechnisch allemaal rekening mee houden?
De Belastingdienst staat het verhuren van een deel van uw woning en een tijdelijke verhuur van uw woning toe, maar daarbij moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. De Belastingdienst legt nog veel meer uit over:

Aan welke wetten ben ik als verhuurder gebonden?
In de woningwet is onder andere het huurrecht geregeld waar u als (ver)huurder mee te maken heeft. Maar ook gemeenten hebben wat zeggenschap over de woningmarkt. Woonmaatjes geeft u graag advies over wat voor u van toepassing is.

Heeft u een andere vraag die niet op deze pagina vermeld is? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer.

223

Woonmaatjes zijn al door ons geholpen

En we blijven matchen, want het is nodig. Wilt u woonruimte aanbieden of heeft u behoefte aan woonadvies, gezelschap of hulp in/rondom het huis. Help uzelf en ’n ander! Met Woonmaatje is een passende match zo geregeld!